Meridiaan taping & crossing

Meridiaan taping & crossing

Meridiaan taping & crossing


Meridiaan taping methode is anders dan de kinesio taping

(bij de fysiotherapeut) omdat het meer werkt met de meridiaan mannen en hun energiestroming.

Kinesio taping wordt direct lokaal aangebracht op het gebied, spier, ligament of gewricht waar de pijn zit.

Meridiaan taping wordt niet alleen in het pijnlijke gebied aangebracht maar ook op andere delen van het lichaam: daar waar belangrijke acupunten liggen bij de behandeling van bepaalde klachten.

 

De meridiaan tape is gericht op de drukvermindering van het aangedane gebied en het stimuleren van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

 

Functie van de tape:

Verminderen van pijn, ondersteunen van spieren en gewrichten, oplossen van oedeem en het corrigeren van gewrichten en weefsel. De tape kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat het gedurende 24 uur per dag herstel plaatsvindt van de klacht.

De tape is hypoallergeen en ademt.

 

De taping methode is bijzonder effectief bij overbelasting zoals achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, tennisarm, golfarm, verstuikingen en kneuzingen (die bovendien snel genezen).

Deze methode kan tevens perfect worden gecombineerd met guasha. De tape wordt aangebracht op de functionele anatomische delen van het lichaam of op plaatsen waar pijn of oedeemvorming is. Het stimuleert de vrije stroming van Qi ( energie) en het lymfevocht.Auriculotherapie