Producten

Producten

Waarom Zechsal en wat is Zechsal ?

 

Zechsal komt rechtstreeks uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld. Deze bron ligt bij Trips Compagnie in Groningen. Het pure magnesium komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. Via onze ‘originals’ - de magnesiumolie en de badkristallen - geven we het puur en onbewerkt door

 

 Zechsal verlicht en ontspant bij:

- Stress  

- Reumatische aandoeningen en artrose

- Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)

- Vermoeidheid en slapeloosheid

- Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers

 

Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat, ons dieet niet altijd voldoende divers is en veel soorten medicijnen een magnesiumtekort veroorzaken. Mensen met bovengenoemde klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dat geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

Zechsal wordt via de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Deze zogenaamde transdermale opname is een alternatief voor het slikken van magnesiumtabletten. Hiervan wordt slechts een klein deel door het lichaam gebruikt. Bovendien kunnen pillen maagklachten en diarree veroorzaken.  

De werkzame stof in Zechsal is magnesiumchloride, de lichaamseigen vorm van magnesium. Andere magnesium-verbindingen moeten in de maag eerst omgezet worden in chloride. Met Zechsal sla je deze stap over. De opname via de huid is daarmee uiterst effectief en voordelig.  Tip: een hoge concentratie magnesium kan een prikkelend gevoel geven op de huid. Dit is niet erg en gaat meestal weer over. Je kunt een andere plek proberen of de dosering langzaam opvoeren. 

Dosering en gebruik Dit is persoonlijk en afhankelijk van lichaamsgewicht, leefstijl en klachten. Je kunt van magnesium niet te veel binnen krijgen. Het overschot wordt door het lichaam afgescheiden. Voor het aanvullen van een tekort aan magnesium zijn de beste plekken de voeten, buikstreek en oksels. 


Zechsallsport gel & flakes: naar behoefte Effectief bij spierpijn, blessures en kramp. Twee keer per week een voetenbad met de flakes voor optimale ontspanning en herstel. De gel naar behoefte tijdens of na het sporten. Bij blessures meermaals herhalen. De gel is ook je eerste hulp bij kramp.
MCM gel: twee maal daags Uiterst geschikt om pijnlijke gewrichten te behandelen. Geeft direct verlichting. Advies: twee maal daags gevoelige plekken insmeren. De gel trekt snel in, afspoelen is niet nodig.

 

Magnesiumolie: 15 tot 20 sprays per dag (in een flacon zitten ca 800 sprays) Elke spray geeft 12,5 mg puur magnesium, concentratie 31%. 15 tot 20 sprays leveren de helft van de ADH. In het algemeen gebruikt als aanvulling bij een magnesiumtekort. Na aanbrengen minimaal 15 minuten laten zitten. Daarna eventueel afspoelen met water. 


Magnesiumgel: naar behoefte Meest gebruikt bij huidaandoeningen, het bevordert het herstel van de huid. Ook voor pakkingen (19% betere hydratatie, 33% gladdere huid). De gel bevat 30% magnesiumchloride. Minimaal 15 minuten laten zitten en na gebruik afspoelen met water. 


Voetenbad: 125 gram kristallen op ca. 4 liter water Meest gebruikt voor totale ontspanning, voor het slapen gaan (betere nachtrust) en bij huidaandoeningen (o.a. voetschimmel of eczeem). Zeer effectief om een magnesiumtekort aan te vullen. Twee keer per week is voor de meeste mensen voldoende. 


Dobberbad: een halve tot 1 kg kristallen voor een ligbad Gebruikt voor totale ontspanning en als magnesiumkuur bij psoriasis of andere huidklachten. De mildste manier om magnesium op te nemen. 


Pure Elements: de nieuwe gezichtscrème van Zechsal is één en al evenwicht. De prebiotische en voedende samenstelling van de Pure Elements is in balans met de inhoud van onze huidcellen.Uiteraard bevat Pure Elements het oeroude magnesium uit de Zechstein bron als belangrijke bouwstof. Aan deze basis zijn toegevoegd de energy booster NADH, vitamine C en E, hyaluronzuur en tal van micro-elementen. Zechsal Pure Elements biedt:
     •   optimale voeding en hydratatie
     •   krachtige bescherming
     •   een structureel ‘liftend’ effect

De geur is verfrissend door het gebruik van citrus en limoen. Door de toevoeging van shea-butter voelt Pure Elements weldadig aan.


Kinderen: Veel kinderen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken. Of het nu verlichting van groeipijn is, rustiger worden, beter concentreren of lekker slapen, wat extra magnesium kan helpen. Ook bij de bestrijding van gedragsstoornissen als ADHD, autisme en depressie kan Zechsal worden ingezet als ondersteuning of als natuurlijk alternatief voor de vaak heftige medicatie.

Wanneer niet gebruiken? Bij een extreem lage hartslag (<35) en bij ernstige nieraandoeningen. Voor medicijnen geldt dat het verstandig is om een half uur tussen het gebruik van Zechsal en de inname aan te houden. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, altijd eerst een arts raadplegen.

Niet gebruiken op open plekken. Het kan geen kwaad (het zuivert), maar het bijt wel. Bij huidaandoeningen eventueel de open plekken insmeren met vaseline voor gebruik. 

 

Hoe snel werkt Zechsal? Bij spierpijn of kramp heeft Zechsal vaak onmiddellijk effect. Ook als ontspannings- of slaapmiddel merken de meeste mensen meteen verbetering. Voor het overige is (bij aanbevolen gebruik) binnen na enkele weken effect te verwachten.